Telejurnal TVR MOLDOVA, 5 ani de evoluţie continuă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Telejurnal TVR MOLDOVA, 5 ani de evoluţie continuă

Pe 1 noiembrie se împlinesc 5 ani de la prima ediţie a Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzată în direct, din studioul TVR din Chişinău.

De cinci ani, echipa Ştirilor TVR MOLDOVA de la Chişinău informează corect şi echidistant, pune Punctul pe AZi pe cele mai importante evenimente interne şi analizează profesionist conexiunea Republicii Moldova cu procesele social - politice de pe alte meridiane ale lumii.
 
Ediţiile Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzate de luni până vineri, de la orele 13:00 şi 18:00, sunt prezentate de jurnalistele Victoria Colesnic şi Stela Dănilă.


 
 “Telejurnalul TVR MOLDOVA înseamnă ştiri echilibrate, echidistante şi din mai multe surse. În condiţiile în care majoritatea posturilor tv din Republica Moldova este aservită politic, pentru mine, trebuie să recunosc, că este o onoare să prezint ştirile de la TVR MOLDOVA pentru că promovează adevăratele valori, valorile europene”, declară VICTORIA COLESNIC, prezentator ştiri, TVR MOLDOVA.La Telejurnal, noi încercăm să arătăm viaţa oamenilor aşa cum este ea, promovând totodată, valori umane precum empatia, toleranţa şi dreptatea. Zi de zi încurajăm oamenii să ne deschidă uşile caselor şi sufletelor, să devină eroii ştirilor noastre şi să aibă încredere că nu vom denatura realitatea, că vom realiza materiale de calitate, profesioniste, dar cel mai important, oneste”, susţine STELA DĂNILĂ, prezentator ştiri, TVR MOLDOVA. La pupitrul Telejurnalului TVR MOLDOVA, difuzat sâmbătă şi duminică, de la ora 18:00, se află jurnalista Victoria Ocară.
 
"Relaţia mea cu Televiziunea Română a început încă din copilărie. Am crescut urmărind emisiunile pentru copii, ”Teleenciclopedia”, ulterior emisiunea ”Profesioniştii”. În casa noastră se instaura o linişte completă când pe post era difuzat ”Telejurnalul”. Faptul că astăzi fac parte din echipa de ştiri a TVR MOLDOVA este un vis împlinit şi mă bucur enorm atunci când telespectatorii, care mă recunosc pe stradă, îmi spun că le place TVR MOLDOVA pentru că promovează autenticitatea istoriei, identităţii, culturii şi limbii române", este de părere VICTORIA OCARĂ, prezentator ştiri, TVR MOLDOVA.


 
Pe lângă informaţiile prezentate şi analizate în programul de ştiri, ceea ce diferenţiază Telejurnalul TVR MOLDOVA este prezenţa substanţială a informaţiilor din România şi întreg spaţiul european. De asemenea, faptul că ediţiile de la ora 18:00 ale Telejurnalului TVR MOLDOVA se văd şi în România, prin intermediul postului TVR 3, permite ca informaţia din Republica Moldova să fie accesibilă şi telespectatorilor din România.
 
TVR MOLDOVA, prin intermediul ştirilor, a venit în arealul mediatic de la Chişinău ca un antidot la propaganda rusească. Telejurnalul nostru dictează standardele jurnalismului de calitate în Republica Moldova. Timp de cinci ani, de când Telejurnalul face parte din casele românilor, informaţiile pe care le prezentăm zi de zi au devenit un model de activitate ziaristică”, consideră Vitalie Guţu, producător ştiri, TVR MOLDOVA.
 
Stirile TVR MOLDOVA se regăsesc şi în mediul online, prin intermediul portalului www.tvrmoldova.md, lansat în decembrie 2016. Pe lângă ştiri, site-ul găzduieşte emisiuni şi campanii publicistice care captează interesul publicului, numărul de vizitatori unici ai platformei online depăşind 150.000 în luna iunie 2019.
 
Pe parcursul celor cinci ani, echipa ştirilor TVR MOLDOVA a realizat campanii publicistice care au atras atenţia asupra unor fenoneme de interes general şi au schimbat mentalităţi, printre care menţionăm: “Diferiţi, dar la fel”, “August ’89”, “Parteneriat de 10”, “Unire prin Înfrăţire”.
 
Mă bucur să fiu parte a familiei TVR deja de patru ani, o echipă în care mă regăsesc aproape perfect, alături de oameni dragi şi profesionişti desăvârşiţi, colegi de la care, vorba unui prieten, culeg ce e mai bun. TVR MOLDOVA este unul dintre puţinele posturi tv din stânga Prutului care aduce în casele oamenilor informaţii obiective şi echidistante, acesta fiind şi rolul instituţiilor media – de a informa corect şi de a educa societatea şi, nu mai puţin important, asigură conexiunea mediatică între românii de pe ambele maluri ale Prutului”, declară VASILE MUNTEANU, jurnalist, coordonator ştiri, TVR MOLDOVA.
 
Postul TVR MOLDOVA aduce în casele românilor din stânga Prutului emisiuni de calitate produs propriu, dar şi cele mai îndrăgite programe realizate de Televiziunea Română.
 
Televiziunea Română a revenit în Republica Moldova la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a unei decizii CEDO, după o absenţă de 7 ani. TVR MOLDOVA este investiţia strategică a statului român în Republica Moldova, prin intermediul Televiziunii Române.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI