Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Din 1 noiembrie 2014, TELEJURNALUL TVR MOLDOVA se transmite din studioul de la Chişinău

De cinci ani, echipa Ştirilor TVR Moldova de la Chişinău informează corect şi echidistant, pune Punctul pe AZi la cele mai importante evenimente interne şi analizează, profesionist, conexiunea Republicii Moldova cu evenimentele social-politice de pe alte meridiane ale lumii. Postul TVR Moldova aduce în casele românilor emisiuni de calitate, produse la Chisinau, dar şi cele mai îndrăgite emisiuni realizate de Televiziunea Română.

Cristian Deceanu este unul dintre editorii redacţiei de ştiri TVR Moldova. Are exact trei ani de când a trecut Prutul şi munceşte cot la cot cu jurnaliştii de la Chişinău. Colegul nostru remarcă o evoluţie bună a produsului mediatic în toată această perioadă, inclusiv in ceea ce priveste calitatea ştirilor.
 
CRISTIAN DECEANU, editor, Departamentul Ştiri, TVR MOLDOVA: „Pentru mine, ca editor, prioritar este ca pe TVR Moldova să se audă limba română corectă, acesta fiind, practic, unul din scopurile existenţei acestui post de televiziune în Republica Moldova.”
 
Ştirile noastre nu se văd doar la tv. Pot fi accesate şi pe pagina web, tvrmoldova.md, lansată în decembrie 2016. În afară de ştiri, aici pot fi găsite toate produsele realizate de echipa TVR de la Chişinău – emisiuni, interviuri, campanii media şi filme documentare. În trei ani, site-ul tvrmoldova.md a reuşit să fidelizeze 100 de mii de vizitatori unici pe lună.

CONSTANTIN UZDRIŞ, reporter, www.tvrmoldova.md: „Ceea ce pentru un site atât de tânăr cum este TVR Moldova, cred că este o evoluţie destul de bună, având în vedere faptul că noi nu suntem un site de senzaţie, nu suntem un site de informaţii picante. Orice informaţie care intră pe site-ul nostru trebuie să se ridice la standardele Societăţii Române de Televiziune.”
 
La standardele înalte ale Televiziunii Române este realizată şi emisiunea Punctul pe AZi, un talk show social–politic, care face parte din tronsonul de ştiri şi dezbateri. Realizatori sunt jurnaliştii TVR MOLDOVA, Ileana Pîrgaru şi Vasile Munteanu.
 
Emisiunea este realizată în direct, de luni până vineri, de cu ora 19:00, iar prioritatea moderatorilor este să prezinte evenimentele importante ale zilei, din perspectivă europeană. În platoul dezbaterilor au fost invitaţi de la oameni simpli până la actuali şi foşti prim-miniştri şi preşedinţi ai României şi Republicii Moldova.
 
VASILE MUNTEANU, moderator, emisiunea Punctul pe AZi: „Încercăm să aducem în casele oamenilor analize, comentarii pertinente, obiective, corecte, nepărtinitoare. 02.13 Prioritatea noastră, a mea, a colegei Ileana Pârgaru, este una singură – Adevărul, pentru că în cadrul emisiunii manipularea şi minciuna nu-şi au locul, pur şi şi simplu.”
 
ILEANA PÂRGARU, moderator, emisiunea Punctul pe AZi: „De la lansare, Punctul pe AZi a devenit una de referinţă pentru piaţa media din Republica Moldova. Declaraţiile politicienilor, făcute în acest studiou, sunt preluate de zeci de instituţii media din Republica Moldova şi acest lucru ne responsabilizează foarte mult. Punctul pe AZi nu favorizeaza şi nu defavorizăm niciun actor politic.”
 
În fiecare duminică, de la ora 19:00, emisiunea Conexiuni, de pe TVR Moldova, oferă sinteze şi informaţii preţioase despre cele mai importante evenimente internaţionale.
 
IULIAN FRUNTAŞU, moderator, emisiunea Conexiuni: „Oamenii ar trebui, de fapt, să cunoască ce se întâmplă în lume şi noi venim cu un produs inedit. Deci nu există aşa ceva pe piaţa media din Republica Moldova. Venim cu nişte lucruri oneste, corecte, deci nu avem o agendă ascunsă şi atunci oamenii nu vor fi manipulaţi.”
 
IULIAN GROZA, invitat permanent, emisiunea Conexiuni: „Ceea ce facem noi la Conexiuni este să explicăm cetăţenilor ce înseamnă relaţiile noastre bilaterale externe, ce înseamnă politica externă, şi să facem aceste conexiuni, să menţionăm unde se regăseşte Republica Moldova în toată această dimensiune externă.”
 
Printre premierele frumoase de la TVR Moldova a fost transmiterea, în exclusivitate, a Jocurilor Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud, ediţia 2018.

DRAGOŞ BOCANACIU, moderator, emisiunea Arena Olimpică: „Aici se încheie şi Arena Olimpică din această seară. Doamnelor, domnilor, Dragoş Bocanaciu sunt. Vă invit şi mâine, tot de la ora 21:00, tot aici, în studioul TVR Moldova.”
 
Iar în vara acestui an, TVR Moldova a transmis, în direct, Jocurile Europene de la Minsk.
 
CRISTIAN DECEANU, editor, Departamentul Ştiri, TVR MOLDOVA: „Sperăm, în continuare, pe dezvoltarea programelor de ştiri şi a celorlalte emisiuni ale postului. 01.38 Există foarte multă dorinţă în piaţă, aici, în Republica Moldova, pentru produsele oferite de TVR MOLDOVA.”
 
Proiectele frumoase, realizate de TVR MOLODVA, vor continua! Spre exemplu, vom transmite în exclusivitate, Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo din 2020. Rămâneţi alături de noi!
Similare
RECOMANDĂRI