Ziua Naţională a Vinului va fi sărbătorită în acest an pe 5 şi 6 octombrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Naţională a Vinului va fi sărbătorită în acest an pe 5 şi 6 octombrie

Oficiul Naţional al Viei şi Vinului anunţă că în acest an Ziua Naţională a Vinului va fi sărbătorită pe 5 şi 6 octombrie.

Startul sărbătorii va fi dat cu o săptămână mai devreme de vinăriile cu potenţial oenoturistic din R. Moldova, care îşi vor deschide porţile începând cu 28 septembrie şi până pe 13 octombrie.

În premieră, pe 5 şi 6 octombrie, Oraşul Vinului se va extinde dincolo de Piaţa Marii Adunări Naţionale, cuprinzând Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, care va găzdui Şcoala Vinului şi Curtea Ţărănească, iar pe scena din strada pietonală „E. Doga” din Chişinău vor urca cei mai îndrăgiţi artişti autohtoni şi de peste hotarele ţării: trupa „Via Dacă”, Pasha Parfeni, formaţia „Tharmis”, Lupii&Calancea Band, Dj Marcus Lower, LUIKU(Ucraina), Viţa de Vie (România), Niko de Transilvania (România).

Degustarea vinurilor va putea fi făcută în funcţia de regiunea din care provin, standurile celor peste 65 de vinificatori fiind amplasate în baza hărţii regiunilor cu Indicaţie Geografică Protejată.
Similare
RECOMANDĂRI