Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

Riscă până la 15 ani de închisoare pentru comercializarea drogurilor

Un tânăr de 22 de ani din capitală este cercetat penal pentru ,,Circulaţia ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare”, prin aplicaţia Telegram.

Tânărul care punea pacheţelele cu droguri învelite cu bandă adezivă în ascunzişuri pentru potenţiali cumpărători, a fost prins în flagrant de către oamenii legii care au găsit 8 pacheţele cu praf alb cristalizat, 5 pastile extasy, si 3 timbre LSD cu efect psihotrop. Toate substanţele depistate au fost ridicate, sigilate şi îndreptate la CTC-EJ, pentru a fi supuse expertizării.

Tânărul a fost escortat la inspectorat pentru audieri şi stabilirea tuturor circumstanţelor. În cadrul acţiunilor procesual penale acesta a recunoscut că prin intermediul aplicaţiei Telegram, comercializa drogurile, iar când primea confirmare că acestea au fost achitate le plasa în ascunzişuri, după care informa cumpărătorii. În cazul în care îi reuşea comercializarea drogurilor era să obţină un profit în sumă de circa 20 000 lei.

Conform legislaţiei în vigoare, tânărul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată pliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţie pentru stabilirea şi identificarea altor personae implicate în comercializarea drogurilor.

Similare
RECOMANDĂRI