O companie a fost sancţionată pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa serviciului de alimentare cu apă potabilă
Vizualizari:

O companie a fost sancţionată pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa serviciului de alimentare cu apă potabilă

Compania ”Acva Nord" a fost sancţionată de Consiliul Concurenţei pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa serviciului de alimentare cu apă potabilă în regiunea de nord, în urma unei adresări a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Investigaţia a fost iniţiată de autoritatea de concurenţă acum un an pentru încălcarea de către companie a prevederilor Legii concurenţei şi practicarea tarifelor diferenţiate la prestarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă, scrie bizlaw.

În cadrul investigaţiei, pornite în urma adresării CNA, Consiliul Concurenţei a constatat că ”Acva Nord" ÎIS deţine poziţie dominantă pe piaţa prestării serviciului public de de alimentare cu apă potabilă în mun. Bălţi, or. Soroca şi r-ul Floreşti, în limita infrastucturii pe care o deţine.

La sfârşitul lunii decembrie 2019, în baza unei decizii a Consiliului a fost constatată încălcarea prevederilor art. 11 alin. (1) şi (2) lit. c) din Legea concurenţei de către ”Acva Nord" ÎIS prin practicarea tarifelor diferenţiate la prestarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă.

Plenul Consiliului Concurenţei a aplicat întreprinderii o amendă în mărime de 70.978,50 lei şi a obligat ”Acva Nord" ÎIS să înlăture încălcarea constatată, pentru a asigura accesul nediscrimatoriu şi echitabil consumatorilor la serviciului public de alimentare cu apă potabilă.

Similare
RECOMANDĂRI