Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cazul de la Mălăieşti: Bărbatul care a fost luat ostatic se află în stare extrem de gravă

Bărbatul de 55 de ani, care a fost luat ostatic de pistolarul de la Mălăieşti, se luptă pentru viaţă. Starea lui este extrem de gravă, au anunţat astăzi specialiştii de la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău. Şi celălalt bărbat rănit este în stare gravă. Ambii sunt în secţia Reanimare, dar sunt conştienţi.

Potrivit medicilor de la Urgenţă, cum au ajuns la spital, cele trei victime de la Mălăieşti, doi bărbaţi şi o femeie, au beneficiat de tratament intensiv. Cel mai grav se simte bărbatul care a fost ţinut ostatic două ore.
 
IGOR CUROV, vicedirector medical, Institutul de Medicină Urgentă: „A fost operat aproape întreaga noapte. Diagnostic de traumatism asociat, traumatism cranio-cerebral închis cu focar de contuzie cerebrală şi oaselor craniului. Plăgi penetrante prin armă de foc a peretul abdominal cu lezarea organelor interne a cavităţii abdominale”.
 
Astăzi, bărbatul urmează să mai fie operat odataă. Recuperarea va fi de lungă durată pentru că gloanţele i-au afectat, practic, toate organele interne.
 
ADRIAN BELÎI, şef, Departamentul Anestezie şi Terapie Intensivă: „Probabil vor mai urma şi ale intervenţii, doarece leziunile sunt foarte multe şi repararea se face atunci când e şi posibil accesul la ele din punct de vedere biologic. Se ia pe etape. Pacientul e slăbit şi trebuie să reziste la intervenţia dată”.

Cel de-al doilea bărbat, de 56 de ani, a suferit şi el o plagă în abdomen, cauzată de arma de foc. El a fost operat şi continuă tratamentul intensiv. Este în stare gravă, dar stabilă. Între timp, femeia de 59 de ani, împuşcată în piciorul stâng se recuperează în Secţia Traumatologie şi starea ei este ceva mai bună. Tragedia a avut loc sâmbătă seara în satul Mălăieşti, raionul Criuleni. Un bărbat de 62 de ani a rănit grav trei persoane. Este vorba despre doi bărbaţi, cu care a consumat alcool, dar şi o femeie, soţia uneia dintre victime. Bănuitul se află în custodia poliţiei şi riscă ani grei de puşcărie. Este cercetat penal pentru tentativă de omor, ameninţarea oamenilor legii, luare de ostatici şi păstrare ilegală de arme.
Similare
RECOMANDĂRI