Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vlad Ţurcanu părăseşte PPR şi se alătură la PUN: Să dăm o replică puternică în primul rând PSRM

Vlad Ţurcanu părăseşte Partidul Popular Românesc şi se alătură Partidului Unităţii Naţionale, condus de deputatul Octavian Ţicu. Ţurcanu spune că astfel îşi doreşte să consolideze drepta unionistă din Republica Moldova într-un moment istoric pentru ţară, atunci când potrivit lui, trebuie înfăptuită unirea cu ţara-mamă, România. Liderul PUN, Octavian Ţicu spune că formaţiunea sa este deschisă colaborării cu toţi oamenii profesionişti, integri, care-şi doresc europenizarea Republicii Moldova.

După decizia de a se alătura partidului unităţii naţionale, Vlad Ţurcanu obţine funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii conduse de Octavian Ţicu.

VLAD ŢURCANU, ex-lider Partidul Popular Românesc: „Decizia firească pe care am putut să o iau este aceea de a mă alătura lui Octavian Ţîcu şi PUN pentru ca împreună să consolidăm polul românesc, pentru ca să dăm o replică puternică în primul rând PSRM.”

Liderul PUN, Octavian Ţicu spune că respinge oferta PL de a se alătura mişcării unioniste.

OCTAVIAN ŢÎCU, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale: „Vom continua opera de românizare a RM pentru că fără trezirea conştiinţei naţionale nu vom putea realiza acest deziderat. Şi ne vom pregăti de alegerile parlamentare pe circumscripţia Hânceşti şi de alegerile prezidenţiale în anul care urmează.”

Octavian Ţicu a fost ales preşedintele Partidului Unităţii Naţionale la începutul lunii decembrie. Anterior, el şi-a anunţat intenţia de a participa la alegerile prezidenţiale din 2020.
Similare
RECOMANDĂRI