Unii deputaţi ai PDM consideră că urmează o ruptură în interiorul partidului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unii deputaţi ai PDM consideră că urmează o ruptură în interiorul partidului

Deputaţii Partidului Democrat (PDM) Sergiu Sîrbu, Andrian Candu şi Vladimir Cebotari nu au participat la întâlnirea conducerii PDM cu reprezentanţii Partidului Socialiştilor (PSRM), întrucât au fost excluşi din tot procesul decizional al partidului.

Sîrbu susţine că "există multe şedinţe la partid, practice zilnic, în diferite formate".

"Doar că noi nu suntem invitaţi la aceste şedinţe. Am vrea şi noi să ştim despre ce s-a discutat acolo: o viitoare coaliţie, distribuirea posturilor în ministere? Judecând după zvonuri, totul este deja împărţit şi chiar sunt cunoscute numele viitorilor miniştri. Evident, nu toţi sunt de acord cu ceea ce se întâmplă. Există o presiune enormă asupra PDM. Atât în organizaţiile centrale, cât şi în cele teritoriale. Se simte că în curând se va întâmpla ceva", a spus el.

Sergiu Sîrbu şi Andrian Candu spun că au refuzat orice funcţii în conducerea formaţiunii şi că vor explica motivul în timpul apropiat.

"Eu nu sunt vicepreşedinte a Partidului Democrat, am refuzat să fiu vicepreşedinte al Partidului Democrat. Mai multe o să vă comunic în această săptămână. În interiorul echipei Partidului Democrat sunt voci şi există susţinere din partea unor colegi deputaţi, inclusiv din partea actualei conduceri a PDM, ca să se formeze o coaliţie cu PSRM. De asemenea, sunt voci care sunt împotriva unei astfel de coaliţie", a spus Candu.

Potrivit spuselor lui Vladimir Cebotari, care este vicepreşedintele fracţiunii PDM, el nu a ştiut despre întrevederea de ieri dintre socialişti şi democraţi.

"Am aflat din anumite surse, dar nu de la colegii mei. La aceste lucruri trebuie să răspundă conducerea partidului. Ei sunt responsabili să aibă grijă în partid să aibă loc un proces sănătos de comunicare şi schimb de opinii", a spus Vladimir Cebotari
Similare
RECOMANDĂRI