Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Simpatizanţi ai Platformei DA au organizat un flashmob în faţa preşedinţiei

Protest în faţa instituţiei prezidenţiale de la Chişinău. Mai mulţi studenţi, dar şi câţiva simpatizanţi ai Platformei DA, şi-au exprimat indignarea faţă de decizia Guvernului de a introduce în bugetul de stat pentru anul 2020 suma de 560 de mii de lei, din care să se plătească indemnizaţii pentru angajaţii aparatului preşedintelui Dodon, la final de mandat.

Tinerii cer realocarea acestor fonduri către sistemul de învăţământ, mai exact pentru reparaţia căminelor studenţeşti şi majorarea burselor.
 
Cu pancarte în mâini, mai mulţi tineri şi simpatizanţi ai PPDA i-au cerut preşedintelui Dodon să renunţe la indemnizaţia prevăzută în bugetul de stat pentru anul 2020.
 
Tinerii spun că cele 560 de mii alocate pentru achitarea indemnizaţiei de final de mandat pentru aparatul şefului statului ar fi suficiente pentru crearea unor condiţii mai bune în căminele studenţeşti.
 
 
Deputaţii PSRM anunţau, anterior, că banii prevăzuţi în buget pentru cheltuielile şefului statului şi ale consilierilor săi vor fi donaţi unei grădiniţe din ţară.
 
„De fapt, suma de 560 de mii era preconizata pentru aparatul presedintelui, consilieri, pentru toti, nu doar pentru seful statului a venit cu intiativa ca acesti bani sa fie redirectionati in alta directie, la o gradiniţă”, a spusGRIGORE NOVAC, deputat PSRM.
 
Cele 560 de mii de lei au fost repartizate Preşedinţiei în bugetul de stat pentru anul 2020, votat în lectură finală la ultima şedinţă a Parlamentului din această sesiune.
 
Similare
RECOMANDĂRI