Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Igor Dodon se încurcă în declaraţii. Una spune la un post de televiziune, alta la un alt post

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se încurcă în declaraţii. Spune una la o televiziune, după care se contrazice singur la alt post tv. Ţinta principală - fostul premier Maia Sandu şi acţiunile ei privind protejarea intereselor statului la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Luni, la un post de televiziune, Igor Dodon declara răspicat că ServiciuI de Informaţii şi Securitate ar fi filat-o pe Maia Sandu.

„Astăzi am primit informaţii detaliate de la SIS unde s-au întâlnit, despre ce au discutat şi aşa mai departe. Este foarte interesant”, a spus Igor Dodon.
 
Declaraţiile scandaloase au fost preluate de întreaga presă. Mai apoi, după trei zile, şeful statului revine la acest subiect şi spune că, de fapt, afirmaţiile sale au fost rupte din context.
 
„Eu am spus că SIS-ul m-a informat în detalii despre tot ce se întâmplă la aeroport, inclusiv eu am informaţia exactă că doamna Maia Sandu s-a întâlnit cu Rothschild, dar asta nu de la SIS. Informaţia este de la alţii”, a menţionat preşedintele Republicii Moldova.
 
Iar Igor Dodon a continuat să fie inconsecvent în declaraţii. Pe de o parte spune că fostul Guvern Sandu nu a atacat în instanţă decizia de concesionare a aeroportului Chişinău...

„După ce Rothschild l-a luat (aeroportul – n.r.), ei au "frânat procesul". Noi nu am găsit nimic trimis în judecată. Maia Sandu a oprit totul”, a spus Igor Dodon.
 
...Tot el declară, însă, că a existat o acţiune în instanţă, dar care nu s-a finalizat. 
 
„Nu, nu, eu am spus că a atacat dar procesul nu ştiu de ce s-a blocat şi nu am văzut insistenţă de la ministrul justiţiei Stamate ca acest proces să fie impulsionat”, a spus Igor Dodon.
 
La începutul acestei săptămâni, fondul aflat în proprietatea lui Nathaniel Rothschild a anunţat că se retrage din firma care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău. La scurt timp, s-a aflat că noul beneficiar al singurei porţi aeriene a ţării este Komaksavia Airport Invest, companie ce aparţine miliardarului rus Andrei Goncearenko.

În 2013, Guvernul de la Chişinău a cedat dreptul de gestiune a Aeroportului Internaţional Chişinău, pe o perioadă de 49 de ani, companiei "Avia Invest", controlată de controversatul om de afaceri Ilan Şor.
 
Similare
RECOMANDĂRI