PPR răspunde invitaţiei PL de a crea o Mişcare Unionistă: Unificarea forţelor unioniste devine un imperativ de neamânat
Vizualizari:

PPR răspunde invitaţiei PL de a crea o Mişcare Unionistă: Unificarea forţelor unioniste devine un imperativ de neamânat

Biroul Politic Naţional al Partidului Popular Românesc a luat act de invitaţia Partidului Liberal către toate partidele unioniste din Republica Moldova, de a constitui o Mişcare Unionistă. Astfel, PPR îşi declară sprijinul în constituirea Mişcării Unioniste şi este dispus să participe activ la consolidarea şi atingerea scopurilor ei.

Mai mult, PPR cheamă toate formaţiunile politice de pe segmentul unionist să se alăture.

Biroul Politic Naţional al PPR salută iniţiativa şi, cu titlu de argument în susţinerea ei, constată că dacă unificarea acestui segment politic s-ar fi produs înainte de alegerile parlamentare şi locale din februarie şi, respectiv, octombrie 2019, aşa cum a insistat Partidul Popular Românesc şi predecesorul lui de drept, structura politică a guvernării ar fi avut azi o cu totul altă faţă.

„PPR califică consecinţele anului politic 2019 drept dezastruoase pentru Republica Moldova. Înlocuirea la putere a unui regim oligarhic al marii corupţii cu un regim marionetă al Federaţiei Ruse sunt trepte de coborâre în infern. Regimul actual, constituit din simbioza hibridă a celor două, este preocupat eminamente de transformarea Republicii Moldova într-un apendice politic şi bază militară a Rusiei.

Reieşind din această realitate, unificarea forţelor unioniste devine un imperativ de neamânat. Orice fragmentare menţinută din orgolii personale, de grup ori din alte varii motive este contraproductivă interesului naţional”, se spune într-un comunicat remis de PPR.

Amintim că  Partidul Liberal a expediat o listă de documente către 9 partide unioniste, drept îndemn de înfiinţare a unei Mişcări Unioniste în Republica Moldova. PPR este a doua formaţiune care reacţionează public la această invitaţie. 

Partidul Unităţii Naţionale de asemenea a luat act de această invitaţie, însă preşedintele PUN, Octavian Ţîcu, spune că partidul pe care îl conduce pledează pentru un bloc electoral, şi nu pentru un bloc politic, din care să facă parte nu doar partidele unioniste, ci şi alte partide pro europene.
Similare
RECOMANDĂRI