Ministrul Sănătăţii este chemat în Parlament pentru a prezenta măsurile luate pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Sănătăţii este chemat în Parlament pentru a prezenta măsurile luate pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului în R. Moldova

Fracţiunea PAS din Parlamentul Republicii Moldova solicită audierea în plenul Legislativului a ministrului Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu, pentru ca aceasta să prezinte măsurile întreprinse de Guvern în vederea împiedicării răspândirii coronavirusului în Republica Moldova.

Într-un briefing de presă susţinut azi, deputatul PAS Dan Perciun a declarat că, printre întrebările la care Viorica Dumbrăveanu ar trebui să răspundă se află cele referitoare la bugetul alocat pentru prevenirea răspândirii coronavirusului şi resursele alocate pentru protejarea oamenilor.

„Vă aducem aminte că România a alocat peste 220 de milioane de lei româneşti în acest scop. Cât a alocat statul Republica Moldova nu este clar”, a spus deputatul.

Dan Perciun a mai spus că  nu există informaţii despre procedurile de triere şi verificare a celor care intră pe cale terestră în Republica Moldova.

„Nu ştim care este protocolul în cazul în care o persoană prezintă febră şi nici care sunt paşii întreprinşi de autorităţi dacă se confirmă prezdenţa coronavirusului”, a precizat Dan Perciun.

Potrivit deputatului, Viorica Dumbrăveanu trebuie să prezinte numărul spaţiilor de carantină şi locurile unde acestea se află, precum şi felul în care medicii din teritoriu au fost instruiţi pentru a lua măsurile necesare în cazul izbucnirii unei epidemii de coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI