Maia Sandu: Căutăm metode prin care să declanşăm alegeri parlamentare anticipate
Vizualizari:

Maia Sandu: Căutăm metode prin care să declanşăm alegeri parlamentare anticipate

Partidele de pe centru-dreapta trebuie să se pregătească pentru eventuale alegeri parlamentare pentru că actualul legislativ nu reprezintă voinţa cetăţenilor

Declaraţia aparţine preşedintei Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu. Potrivit ei, mai devreme sau mai târziu, preşedintele Igor Dodon şi Guvernul vor pica, iar pentru aceasta formaţiunile de dreapta trebuie să fie mereu pregătite, transmite IPN.

„Ştim cum au avut loc alegerile din februarie 2019, acest lucru trebuie corectat şi noi o să căutăm metode prin care o să declanşăm aceste alegeri. Trebuie să fim pregătiţi pentru aceasta. Căutăm metode prin care o să declanşăm alegeri parlamentare anticipate”, a declarat lidera PAS în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

De asemenea, Maia Sandu a menţionat că la următoarele alegeri prezidenţiale, care urmează să aibă loc în anul curent, scopul formaţiunii este să se intre în joc cu un candidat care să câştige în faţa lui Igor Dodon. „Suntem gata să discutăm toate opţiunile, dar argumentele trebuie să fie foarte clare şi plauzibile”, a declarat politiciana, referindu-se la propunerea făcută de Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr de a fi înaintat un candidat unic, apartinic, la următorul scrutin pentru fotoliul de preşedinte. În plus, Maia Sandu susţine că pentru a fi înaintat un candidat nu este cazul să se renunţe la calitatea de membru de partid.

„Pentru moment mi se pare o discuţie abstractă. Dacă apar argumente foarte clare cine ar putea să răstoarne situaţia peste noapte, să devină cunoscut, să reuşească să întrunească sprijinul mai multor oameni, le vom discuta. În următoarele luni vom vedea cine şi de cât sprijin se bucură şi, respectiv, care sunt perspectivele în acest scrutin”, a adăugat politiciana.

Totodată, Maia Sandu susţine că dacă nu se va găsi o altă opţiune, atunci ar putea să candideze atât ea, cât şi Andrei Năstase la următoarele prezidenţiale, iar cetăţenii să aleagă cine va lupta cu Igor Dodon în turul doi de scrutin. „Problema nu este despre mine, este despre ţară. Noi trebuie să câştigăm aceste alegeri şi să scăpăm de Igor Dodon nu de dragul carierei mele politice pentru că aici chiar nu este nicio problemă, dar de dragul ţării pentru că Igor Dodon a demonstrat că vrea să protejeze clanurile mafiote, asta face şi asta este în detrimentul ţării. Igor Dodon a demonstrat că poate să izoleze ţara în mai puţin de două săptămâni”, a declarat preşedinta PAS.

Marţi, 14 ianuarie, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a venit cu un apel către forţele politice democratice privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2020.
 
Similare
RECOMANDĂRI