Iniţiativă legislativă pentru revocarea repetată a lui Anatolie Zagorodnîi
Sursa foto:tv8.md Vizualizari:

Iniţiativă legislativă pentru revocarea repetată a lui Anatolie Zagorodnîi

Deputatul Fracţiunii PAS, Blocul ACUM Dumitru Alaiba propune revocarea repetată a lui Anatolie Zagorodnîi, atât din funcţia de director general al Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor (ANSC), cât şi cea de consilier al ANSC. O iniţiativă legislativă în acest sens parlamentarul a înregistrat la Secretariatul Parlamentului.

Dumitru Alaiba a amintit, astăzi, într-un briefing de presă că Anatolie Zagorodnîi a fost revocat prima dată de către Parlament la 5 iulie 2019, dar între timp a fost restabilit în ambele funcţii prin decizii ale Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani.

Potrivit parlamentarului, concursul prin care Anatolie Zagorodnîi a fost numit consilier la ANSC nu a fost desfăşurat deschis, imparţial şi transparent. Aceste norme au fost încălcate în special la etapa de evaluare a rezultatelor. Scorurile finale nu au fost prezentate tuturor deputaţilor din cadrul comisiei economie, buget şi finanţe.

Dumitru Alaiba a mai spus că Anatolie Zagorodnîi nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a pretinde la funcţia de consilier al ANSC. Conform dosarului depus, candidatul nu avea experienţa de cel puţin trei ani în domeniul achiziţiilor publice. „Candidatura urma să fie discalificată şi nu putea trece etapa de preselecţie”, a spus deputatul.

Parlamentul susţine că scopul acestei hotărâri este de a corecta greşeala legislativului anterior.
Similare
RECOMANDĂRI