Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grupul parlamentar Pro-Moldova cere Guvernului explicaţii privind creditul din Federaţia Rusă

Grupul parlamentar Pro-Moldova din Parlamentul Republicii Moldova cere explicaţii din partea guvernului privind creditul din Federaţia Rusă. Andrian Candu spune că sunt mai multe neclarităţi care trebuie să fie cunoscute de către societate. La ce etapă sunt negocierile sau care va fi dobânda de împrumut - sunt detalii încă necunoscute. Prim-ministru Ion Chicu dă asigurări că totul va fi bine, fără să ofere mai multe detalii.

Republica Moldova urmează să împrumute din Federatia Rusă 200 de milioane de dolari. Deşi, iniţial se vorbea de un credit de jumătate de miliard. Suma a fost deja inclusă în bugetul pentru 2020, însă banii nu au ajuns în cont. Andrian Candu a cerut mai multe explicaţii.

ANDRIAN CANDU, deputat, fracţiunea Pro-Moldova: „Ieri am trimis preşedintelui Igor Dodon prim-ministrului şi Preşedintelui Parlamentului să ne spună ce se întâmplă şi cu acel împrumut de care s-a vorbit atât de mult din Federaţia Rusă, un împrumut, când este contractat se duc negocieri, când se duc negocieri, ţara, cetăţenii ştiu ce se negociază, ce dobândă, care sunt condiţiile. Linişte, nimic nu se întâmplă."

Premierul Ion Chicu a declarat astăzi că nu are informaţii noi despre împrumutul din Federaţia Rusă. El spune că a fost week-end şi nu a vrut să deranjeze autorităţile de la Moscova.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „De vineri până astăzi, luni dimineaţă la ora 8, nu s-au schimbat lucrurile sâmbătă şi duminica nu îndrăznim să deranjăm partenerii externi. O să fie totul bine, vă rog să-l asiguraţi pe domnul Candu, drumurile o să se construiască.”

Anunţul despre banii de la ruşi a fost făcut de premier la sfârşitul anului trecut, după ce a venit din prima sa vizită oficială la Moscova. Din cele 300 de milioane de dolari urmează să fie construite şi reabilitate mai multe drumuri naţionale. Lucrările de construcţie ar trebuii să înceapă de luna viitoare.
Similare
RECOMANDĂRI