Dorin Chirtoacă: Mişcarea unionistă ar putea avea mai mulţi candidaţi la prezidenţiale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă: Mişcarea unionistă ar putea avea mai mulţi candidaţi la prezidenţiale

Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susţine că din partea mişcării unioniste, care este în curs de formare, ar putea să fie înaintaţi mai mulţi candidaţi, dar cu angajamentul de retragere în favoarea unui singur candidat, în funcţie de sondajele obiective de opinie publică.

Astfel, în cursă ar urma să rămână cel care este cel mai bine plasat în măsurători. Politicianul spune că strategia acestei mişcări va fi „niciun vot pierdut”, transmite IPN.

„Între timp, putem avea un mesaj comun, putem promova partidele mişcării şi putem avea un start mai bun pentru viitoarele parlamentare”, a menţionat politicianul în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul Publika TV.

În opinia lui, dezbinarea unioniştilor face parte din strategia Federaţiei Ruse, de aceea, a fost propusă consolidarea acestei platforme. „Am propus formarea mişcării unioniste din Republica Moldova astfel încât fiecare să-şi poată păstra identitatea, nimeni nu atentează la identitatea unui partid, la existenţa lui în continuare, dar cu toţii împreună, formând o asemenea mişcare, noi putem avea acea reprezentare parlamentară şi prezidenţială chiar în anii următori. Şi peste zece ani, cu siguranţă vom vorbi despre o majoritate de 50-60% în Parlamentul Republicii Moldova şi poate reuşim să facem şi unirea în următorii 10-20 de ani”, a declarat preşedintele PL.

Politicianul spune că strategia noii mişcări va fi „niciun vot pierdut”.„Fiecare vot dat unioniştilor va merge la coşul comun al mişcării şi automat vom avea deputaţi în Parlament, poate reuşim să avem şi preşedinte de republică peste un an, dacă reuşim să ne mobilizăm”, susţine liderul liberalilor.

Dorin Chirtoacă consideră că formarea unui bloc electoral din forţele unioniste, aşa cum a propus liderul Partidului Unităţii Naţionale, Octavian Ţîcu, nu este o soluţie. Potrivit lui, este nevoie de o mişcare unionistă aşa cum a fost Mişcarea de eliberare naţională în 1989 şi cum a fost Mişcarea de eliberare din 1917-1918. „Unde cu toţii, făcând parte din această mişcare, fără să încercăm să ne adjudecăm titlul de lider absolut, dar făcându-ne loc unul altuia, promovându-ne reciproc, şi fiind cu toţii din ce în ce mai puternici, să reuşim să scoatem de pe agendă problema aceasta a dezbinării”, a afirmat liberalul.

Similare
RECOMANDĂRI