Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Se împlinesc 75 de ani de la eliberarea celui mai mare lagăr nazist de concentrare şi exterminare, cel de la Auschwitz-Birkenau

Sunt 75 de ani la eliberarea lagărului de exterminare de la Auschwitz şi ca în fiecare an, Televiziunea Româna îşi aminteşte. 6 milioane de evrei au fost exterminaţi în al Doilea Război Mondial. Sigur cifrele nu sunt nici astăzi foarte clare dar se preconizează ca pe teritoriul României au fost ucişi peste 380 000 de evrei.

Exterminarea devenise atunci o politică de stat în Germania unde naţia trebuia purificata de elemente inferioare, aşa cum erau numiţi evreii.

Şi în România sunt zone cheie în care s-a vărsat sânge, iar noi mergem prin câteva dintre marile oraşe să stăm de vorba cu colegii noştri.

Adevarul îl vom desluşi alături de istorici i chiar de evrei care ştiu poveşti de de la înaintaşii lor. Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului ne aduce împreună într-o discuţie sensibilă care vrem sa clarifice bucăţi de istorie încă în ceaţă pentru unii.

Mii de oameni s-au adunat la Auschwitz, în Polonia, unde  vor avea loc ceremoniile dedicate eliberării supravieţuitorilor din lagărul nazist.

 

Similare
RECOMANDĂRI