Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România: Gripa închide şcoli şi grădiniţe. Medicii le recomandă părinţilor să fie atenţi la simptome şi să meargă cu cei mici la control

Gripa îmbolnăveşte tot mai mulţi copii. La Buzău este alertă după ce 11 copii cu gripă au fost internaţi în ultimele 3 zile. Şi la Bucureşti sunt suspendate cursurile în două clase şi într-o grădiniţă. Medicii avertizează părinţii să fie atenţi la simptome şi să îi aducă pe cei mici la control.

La Şcoala Nr. 7 din Buzău, aproape 80 de copii lipsesc de la ore. Nu toţi au virusul gripal, însă conducerea şcolii a intensificat controalele de triaj şi acţiunile de dezinfecţie în clase.

Părinţii sunt îngrijoraţi.

Cazuri de gripă au fost confirmate şi la un centru maternal din Buzău. În total, 11 copii au ajuns la spitalul de urgenţă din Buzău. Patru au fost transferaţi la Bucureşti.

Medicii le recomandă părinţilor să fie atenţi la simptomele gripei şi să meargă cu cei mici la control.

Şi în Bucureşti sunt suspendate cursurile la una dintre clasele pregătitoare ale Şcolii 195 şi la o clasă a IV-a de la Şcoala “Pia Brătianu”. În Grădiniţa nr. 68 sunt suspendate cursurile la toate grupele.

De la începutul sezonului, au fost confirmate 165 cazuri de gripă. Doi dintre pacienţi au decedat, a anunţat Institutul de Sănătate Publică.

Peste 1.400.000 de persoane din grupele de risc au fost vaccinate cu doze distribuite de Ministerul Sănătăţii.

Similare
RECOMANDĂRI