Republica Moldova va coopera cu UE pentru a combate infracţiunile legate de înmatricularea vehiculelor şi obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere
Vizualizari:

Republica Moldova va coopera cu UE pentru a combate infracţiunile legate de înmatricularea vehiculelor şi obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere

Republica Moldova va coopera cu statele europene pentru a combate infracţiunile legate de înmatricularea vehiculelor şi obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere. Comisia politică externă şi integrare europeană a aprobat, în această săptămână, avizul consultativ privind aderarea ţării la Tratatul referitor la Sistemul european de informaţii privind vehiculele şi permisele de conducere (EUCARIS). 

Obiectivele de bază ale Tratatului sunt: acordarea de sprijin în prevenirea, investigarea şi urmărirea actelor ilegale împotriva reglementărilor din fiecare stat în parte în domeniul permiselor de conducere, a înmatriculării vehiculelor, a altor fraude cu privire la vehicule, scrie bizlaw.md.

Sistemul EUCARIS facilitează schimbul rapid de informaţii între ţările europene, este un sistem performant de evidenţă, compatibil cu exigenţele impuse la nivelul UE în domeniul înmatriculării vehiculelor şi evidenţei permiselor de conducere. 

Tratatul a fost adoptat pentru a conjuga forţele în lupta împotriva criminalităţii internaţionale legate de înmatricularea vehiculelor şi obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere prin intermediul schimbului de informaţii.

Tratatul EUCARIS a intrat în vigoare în 2009, fiind deschis tuturor statelor care îndeplinesc condiţiile stabilite pentru aderare. În prezent, Tratatul este valabil pentru 34 de state participante. 

Similare
RECOMANDĂRI