Pe final de mandat, ambasadorul Japoniei a fost decorat de către preşedintele Igor Dodon
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe final de mandat, ambasadorul Japoniei a fost decorat de către preşedintele Igor Dodon

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii a fost decorat, pe final de mandat, cu „Ordinul de Onoare” de către preşedintele Igor Dodon. Potrivit şefului statului, datorită activităţii ambasadorului, Japonia a devenit al treilea cel mai mare partener de asistenţă, după UE şi SUA.

Şeful statului mai spune într-o  postare pe Facebook că, datorită activităţii ambasadorului Japoniei, au fost implementate peste 20 de proiecte importante în domenii precum: agricultura, educaţie, sănătate sau mediul de afaceri. A fost acordată asistenţă în dotarea Bibliotecii Naţionale, modernizarea infrastructurii staţiilor de pompieri, modernizarea spitalelor din localităţile rurale, crearea locurilor de muncă.

„Am salutat amplificarea relaţiilor moldo-nipone în ultimii ani în toate domeniile de interes comun şi am mulţumit diplomatului pentru atitudinea şi responsabilitatea de care a dat dovadă pe parcursul îndeplinirii misiunii sale”, a declarat şeful statului.

Masanobu Yoshii este primul ambasador care reprezintă Japonia în Republica Moldova. El se află în funcţie din luna august 2016. Este un bun cunoscător de limbă română. Anterior, Japonia avea un ambasador comun pentru Ucraina şi Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev

Similare
RECOMANDĂRI