Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

14 foşti oficiali din guvernul Filip au fost audiaţi în cazul privatizării companiei Air Moldova

Procesul de privatizare a companiei "Air Moldova" este în vizorul deputaţilor de la Chişinău. Parlamentarii care fac parte din Comisia de anchetă au audiat 14 foşti oficiali ai guvernului Filip. Deputatii au greşit textul invitaţiei privind subiectul audierilor.

Primii la audieri au fost Octavian Calmîc, fostul ministru al Economiei şi Sergiu Bucătaru, fostul secretar de stat la ministerul Economiei şi Infrastructurii. Ei au declarat că au avut o surpriză când au fost intrebaţi despre privatizarea  "Air Moldova" şi nu despre concesionarea gării auto, aşa cum era scris în textul invitaţiei.

La audieri s-a prezentat şi fostul director general al Agenţiei Proprietăţii Publice. Vladimir Baldovici a declarat că procedura de privatizare a companiei Air Moldova era inevitabilă.

Compania "Air Moldova" a fost privatizată în perioada guvernului condus de Pavel Filip. Fostul premier a fost invitat să ofere explicaţii la acest subiect, însă el a  ignorat solicitarea deputaţilor.  De la auderi a lipsit şi fostul ministrul al Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Igor Munteanu a mai declarat că privatizarea companiei "Air Moldova" s-a făcut cu mari încălcări, de aceea Guvernul va face un audit al contractului de privatizare.

În octombrie 2018, Agenţia Proprietăţii Publice a anunţat cumpărarea operatorului naţional "Air Moldova" de către Civil Aviation Group, firmă formată de compania românească "Blue Air" şi un grup de investitori din Republica Moldova. Civil Aviation Group s-a obligat să achite 50 de milioane de lei în buget şi să preia datoria de 1,2 miliarde de lei a companiei "Air Moldova". Privatizarea, una dintre cele mai mari din ultimii ani, a stârnit critici din partea unor experţi, dar şi din partea opoziţiei.
 
Similare
RECOMANDĂRI