Igor Dodon, la Adunarea Populară a Găgăuziei dă asigurări că la Chişinău se va ţine cont de interesele găgăuzilor
Vizualizari:

Igor Dodon, la Adunarea Populară a Găgăuziei dă asigurări că la Chişinău se va ţine cont de interesele găgăuzilor

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon dă asigurări că „la Chişinău se va ţine cont şi pe viitor de interesele şi necesităţile locuitorilor Găgăuziei”. Şeful statului se află în unitatea administrativ teritorială, unde a participat la Adunarea Populară, organul legislativ regional al Găgăuziei.

Igor Dodon anunţă că în mod special, s-a discutat „despre necesitatea adoptării pachetului de legi de armonizare a legislaţiei regionale cu cea naţională”.

„În acest scop, am convenit asupra reluării activităţii grupului comun de lucru constituit din deputaţi ai Parlamentului Republicii Moldova şi ai Adunării Populare a Găgăuziei. De asemenea, am vorbit despre posibilitatea de „desconcentrare” a organelor naţionale ale puterii la nivel de autonomie, ţinându-se cont de doleanţele acesteia”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

În cadrul vizitei sale în UTA Găgăuzia, Igor Dodon a vizitat şi a inspectat lucrările de construcţie ale stadionului de fotbal din Comrat, construit de turci, volumul sumar al investiţiilor constituind aproximativ 7 milioane de euro. 

Similare
RECOMANDĂRI