DOC. Vacanţele de lux ale lui Igor Dodon. ANI şi Fisc, somate să se sesizeze şi să verifice cheltuielile şefului statului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

DOC. Vacanţele de lux ale lui Igor Dodon. ANI şi Fisc, somate să se sesizeze şi să verifice cheltuielile şefului statului

Deputatul PPDA Alexandru Slusari a expediat către Autoritatea Naţională de Integritate şi Serviciul Fiscal de Stat un demers prin care cere acestor instituţii să se sesizeze pe marginea vacanţelor de lux ale preşedintelui Igor Dodon.

Alexandru Slusari cere insituţiilor respective şi să verifice cheltuielile lui Igor Dodon pentru toate vacanţele de lux, raportate la declaraţiile de venit ale familiei acestuia. 

„Să fie aplicate metodele indirecte de estimare a veniturilor, prevăzute de Codul fiscal şi să fie constatate circumstanţele evaziunii fiscale de proporţii deosebite”, spune Slusari. 

Amintim că Ziarul de Gardă a publicat recent un material despre vacanţele de lux ale preşedintelui Igor Dodon. Deşi a ocupat doar funcţii publice şi a declarat doar venituri din salariu, în ultimii 10 ani preşedintele Igor Dodon şi-a petrecut cel puţin 20 de vacanţe în mai multe staţiuni şi hoteluri de lux din lume. Şeful statului a fost cazat inclusiv într-o vilă din Grecia, în care doar o cameră costă până la 20 de mii euro pe noapte. Întrebat de unde a luat aceşti bani, Igor Dodon spune că preţurile vacanţelor nu au depăşit veniturile personale.

Similare
RECOMANDĂRI