Angajat al traficului aerian, către pilotul lui Kobe Bryant: Zbori prea jos pentru condiţiile meteo
Vizualizari:

Angajat al traficului aerian, către pilotul lui Kobe Bryant: Zbori prea jos pentru condiţiile meteo

Poliţia din Los Angeles apreciază că accidentul aviatic în care a fost implicat Kobe Bryant a fost influenţat de condiţiile meteo, notează presa din SUA. Pilotul nu s-a mai putut orienta şi a prăbuşit aeronava.

Pe parcursul călătoriei era ceaţă, iar pilotul ştia că în aceste condiţii nu sunt indicate zborurile, mai ales cele la mică altitudine. În presa din SUA, a apărut o înregistrare audio, în care un angajat de control al traficului aerian îl avertizează pe pilot că zboară prea jos. Discuţia a avut loc cu câteva minute înainte ca tragedia să se petreacă. ”Zbori la un nivel prea jos, pentru vremea dată.” – ar fi transmis acesta în casca pilotului.

Ulterior, elicopterul a dispărut de pe radar, iar în minutele următoare, mai mulţi martori au alertat autorităţile cu privire la prăbuşirea aparatului. Înaintea impactului, elicopterul s-a învârtit în cerc 15 minute şi a încercat să se întoarcă la locul decolării. Din primele cercetări, se pare că ceaţa a fost motivul pentru care s-a produs accidentul.

Problemele la motor, care fuseseră aduse în discuţie iniţial, ar fi fost infirmate.

Sursa: Mediafax

Similare
RECOMANDĂRI