24 de procurori sunt vizaţi în proceduri disciplinare după controalele de la PA şi PCCOCS
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

24 de procurori sunt vizaţi în proceduri disciplinare după controalele de la PA şi PCCOCS

În urma controalelor efectuate la Procuratura Anticorupţie şi la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Inspecţia Procurorilor a iniţiat 33 de proceduri disciplinare în privinţa a 24 de procurori. Despre aceasta a anunţat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, marţi, 19 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alexandr Stoianoglo a declarat că procedurile disciplinare au fost iniţiate pentru o serie de încălcări grave, aşa ca reţineri, arestări, percheziţionări, sechestre, interceptări şi filări ilegale, precum şi tergiversarea examinării dosarelor.

De asemenea, este vorba despre hotărâri ilegale pe fond, reprezentarea defectuoasă a acuzării de stat în instanţele judecătoreşti, dar şi neatacarea hotărârilor ilegale în instanţele de judecată.

Din numărul total al procedurilor disciplinare, 18 au fost deja transmise Colegiului de Disciplină şi Etică din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor, restul continuând a fi examinate de inspectori.

Întrebat dacă există hotărâri în cazul vreunei proceduri disciplinare, procurorul general a spus că procedura de tragere la răspundere disciplinară este de lungă durată, pentru că presupune mai multe etape, şi poate ajunge şi până la un an.

 
Similare
RECOMANDĂRI